Качество без компромиси!

Обадете се:   София / 0887 61 07 57

Идеи и вдъхновение

БАРМАНИ

Тук ще намерите пълната информация за рецепти, използвани продукти, начин на работа с тях и като цяло ще се опитаме да ви вдъхновим да работите с нашите продукти, за да направите вашите коктейли и напитки още по-съвършени!

За вас бармани

Информация за нас

Кои сме ние?

БИОРЕСТ БЪЛГАРИЯ е фирма с основана преди повече от 15 години. Нащата цел е да улесним работата ви, като това не е за сметка на качеството, вкуса и визията. С нашите продукти вие ще получавате всеки път един и същ перфетен резултат, вкус и визия на вашите коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки

Защо нас?

С нас работят едни от най-добрите барове и бармани в България.
Наши клиенти са Коктейл Бар, Спутник, Космос, Баротека слон, Кохиба Атмосфер, Зазу, Какао Бийч, Бурата, Хепи, Мементо, Бар Пощата и много други .

Нашите продукти

Ние сме представители на “Sosa Ingredientes”. “Pavoni Italia”, “100chef” и “Freezedried”.
Предлагаме продуктова гама от над 20 000 артикула, които са готови да задоволят максимално вашите нужди и очаквания!

Рецепта

Cosmopolitan with Metilgel and Gelespessa

С нашия Mетилгел ще може да направите изключително лесно и качествено фалшив белтък.
Факт: Предимството на метилгела е, че е с дълъг срок на годност и е подходящ за вегани за разлика от обикновения яйчен белтък.
Ксантанът се използва в комбинация с Метилгел за постигане на фалшивия белтък.
Рецепта: 12гр Метилгел и 1гр Ксантан в 1л ледено студена вода. Разбивате и оставяте за едно денонощие и имате готов заместител на белтъка.

Biorest

Рецепта

Gin Fizz with Proespuma Cold and Acid Citric

С нашата Проеспума Колд ще може да направите пухкава пяна за вашите коктейли.
Факт: Може да се използва за всякаква течност.
Циструсовата киселина е качествен заместител на лимона. Запазва киселиността без да променя вкусовите качества на другите съставки. Лимонената киселина помага за регулирането на киселинността, но действа и като антиоксидант.
Рецепта: 50гр Проеспума, 200мл сироп от круша, 500мл Просеко и 10гр Acid Citric (цитрусова киселина).

Biorest

Рецепта

Bloody Mary and celery foam with Lecitina de soja

Смесете със студена течност и блендирайте. След което направете въздушна пяна или въздух с помощта на пасатор.
Дозировка: 5 – 8 гр./1 л.
Соевицият лецитин е подходящ за употреба с всички течности, може
да се замразява и е с естествен произход.
Рецепта: 1 чаша вода, 1 чаша селари грубо нарязани или накъсани (запазете няколко малки листа за гарнитура),
2 грама (g) соев лецитин на прах.

Biorest

Рецепта

Mojito with gum syrop made by Goma arábiga

Идеален продукт за сиропи и битер сиропи. Също така избистря цвета на виното.
Дозировка: За да направите готов сироп – 3/4 чаша вода, 4 супени лъжици Arabic Gum на прах, 1/3 чаша захар. Този сироп може да бъде използван между 1-3 месеца, като го държите в хладилник.
Рецепта: 15мл Gum Syrup, 22мл сок от лайм, 60мл бял ром, сода, 6-8 листа свежа мента

Biorest

Рецепта

Honeycomb cocktail made with silicone mould by Pavoni Italia

Богато разнообразие от форми и топери. Подходящи за печене и замразяване.
Факт: Силиконовите форми на Павони са подходяши за всякакви течности и смеси.
Рецепта за пчелна клетка: 120гр белтък,100гр брашно, 100гр пудра захар. Печете на 150°C за 3-4 минути. Ако желаете да оцветите пчелната пита – използвайте прахообразните водоразтворими бои на Sosa.

Biorest

Рецепта

Cocktails with edible decorations (leaves, fruits and animals)

Богато разнообразие от форми и топери. Подходящи за печене и замразяване.
Факт: Силиконовите форми на Павони са подходяши за всякакви течности и смеси.
Рецепта за листа (дози в кг): Овкусителна паста по избор – 0,050, Вода – 0,100, Ултратекс 3 – 0,010, Пудра захар – 0,020.
В мерителна кана поставяме всички съставки. Пасираме за 1 минута, след което нанасяме върху желаната силиконова форма и печем на 140°C  за 15 минути, след което изваждаме и оставяме да се изстуди!

Biorest

How to use

Cocktails with pearl colors

Алкохолоразтворима боя.
Изключително качествен продукт.
С няколко прашинки от пигмента може да постигнете забележителен златно-металически цвят на алкохолните коктейли. Без титаниев диоксид! Различни цветове.
Факт: Подходяща за всеки вид алкохол!

Biorest

Рецепта

Cocktail – Cordial with freezedried raspberry powder

Лиофилизираните ни плодове са 100% натурален продукт. Използват се за декорация, за оцветяване, овкусяване и кордиали. Богато разбообразие от различни плодове.
Факт: Лиофилизацията е процес, в който продукта се замразя и след това от него се изважда водата. След като са преминали този процес, продуктите запазват на 100% хранителните си качества, вкуса, аромата, цвета и формата си, единственото което губят е теглото си.
Рецепта за кордиал: Във вакуум плик смесвате 15гр. Лиофилизирана малина, 700гр. Захар, 700гр. Вода, корите на 3 лайма на микроплейн, 30гр. Цитрусова киселина, 15гр. Ябълчена киселина. Вакуумирате и оставяте на стайна температура за 24часа. Прецеждайте през супербег. Бутилирате в чисти бутилки.

Biorest

How to use

Cocktails with flash paper effect

Напълно безвредни за храни и напитки. Използвайте ги за презентация на вашите коктейли и постигане на “уау” ефект. Горящата хартия е в комплект от 4 листа, а фитила се продава на 2 метра.
Използване: Развихрете въображението си и импровизирайте!

Biorest

How to use

Working with Super Aladin 007

С помощта на Super Aladin ще добавите още един модерен завършек на вашите коктейли и напитки. Опушвателят от серията на 100% chef е един от най-желаните продукти от барманите. Може да добавяте различни аромати, да използвате някоя от добавките към уреда, като капаци, дискове или различни пушещи стърготини.

Важно: Серията от опушватели “Aladin” се предлагат в различни модели с различни добавки спрямо вашите изисквания и нужди. Ако имате нужда от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с нас. 

Biorest

How to use

Working with VOM Basic Kit

Съдържанието на VOM Basic Kit позволява на потребителя да генерира ядливи летящи облаци! Образувани от фини мехурчета, пълни с газ хелий, тези облаци могат да бъдат пълни с безброй вкусове и аромати. Те също могат да бъдат оформени във фигури, дискове или творчески форми с достатъчно плаваемост, за да се издигнат във въздуха. Задръжте облака над чаши или чинии, оставяйки го да капе пред гостите, симулирайки дъжд от облак.Неограничени функции, рецепти и най-вече изненадата и възхищението на вашите клиенти. Създаден за бармани, готвачи и сладкари, с VOM въображението се връща на власт.

Biorest

How to use

Working with Squasher

Squasher е иновативна машина, която помага за обединяването на всички вкусове и аромати, съдържащи се в торбичката, като ги разтваря хомогенно в течност.
Тази машина е предназначена за професионална употреба. Ако имате нужда от допълнителна информация свързана с нея, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Biorest

How to use

Working with Superbags

Superbag е революционен елемент, който улеснява сложното! Tова е порест филтър, произведен от инертен материал, гъвкав и устойчив на топлина. Идеален е за фино прецеждане на всякакъв вид течности. Предлага се в три варианта като размер и микрони.
Определено това е любим продукт на всички бармани!

Biorest

How to use

Working with Girovap

Girovap е проектирана да ви позволи да откриете нови техники в дестилацията, екстракцията, избистрянето и редукцията при ниски температури.
Това е професионален продукт, който има доста характеристики и особености на работа. Ако желаете да получите по-подробна информация – не се колебайте да се свържете с нас!

Biorest

How to use

Glasses – modern and inovation by 100% chef

Предлагаме богато разнообразие от чаши с модерен и иновативен дизайн. Изненадайте вашите гости с модерна визия и стил, която ще издигне вашите коктейли на друго ниво. Тъй като асортимента на 100% chef е доста голям, а ние поддържаме част от тези продукти, може да разгледате всичките чаши и кетъринг в каталога ни тук:

Biorest

★★★★★

“Продуктите на Биорест са най-прекрасните, с които съм работил. Бих посъветвал всеки един мой колега да се докосне до тях, защото с тяхна помощ се създават прекрасни напитки, които предизвикват преживяване за нашите гости – наистина това нещо работи!”
Петър Божинов (Za Zú)

★★★★★

“Освен високото качество на продуктите, работата с вас е супер лесна. Бързи, коректни, разбиращи – благодаря!”
Любослав Руменов (DIRTY gradina)

★★★★★

“Продуктите на Биорест са на много високо ниво. Винаги е удоволствие да се работи с тях. Те внасят в напитките красота, елегантност и качество. Също така и нещо нестандартно, което почти винаги е плюс”
Радостин Контилов (Lege bar&diner)

★★★★★

“Продуктите на Биорест са интересни за нас барманите, а за клиентите са модерни и впечатляващи. Малко са скъпи за нашия пазар, но както казват сърбите – не може, и яре, и паре. Използвам Метилгел от 6 години и съм изключително доволен.”
Валери Петровски (Cohiba Atmosphere Sofia)

Мнения

Пишете ни

За връзка с нас

Ако имате въпроси или желаете да се свържете с нас,
моля не се колебайте да използвате контактната форма или директно да се свържете с нас телефон: 0885 76 62 16

Продукти в кошницата

Add a product in cart to see here!
0