Качество без компромиси!

Обадете се:   София / 0887 61 07 57

Варна / 088 559 7757

Риверсна сферификация Е разтвор който съдържа калций/ от 5% до 10 %/, след което се потапя в алгинатна баня/ 5 % алгинат /, при което се образува желираща мембрана по стената на сферата. След което се потапя във вода за да се отстрани вкуса на алгината и да се спре процеса на желиране.

Риверстната сферификация е по подходяща за приготвяне на по големи сфери с течен център /равиола /.

Подходяща е за плодови пюрета и млечни продукти като, кисело мляко и сметана. Трябва да е с по гъста консистенция, тъй като по течни смеси не могат да проникнат в алгинатната баня и стоят на повърхноста.

Препоръчително е да се ползва деминилизирана вода, тъй като водата от чешма може да съдържа по високо наличие на калций и да рефлектира и желира алгинатната баня.

 

Директна / основна / сферификация Е разтвор, в който се добавя натриев алгинат/ 5 % алгинат/, след което разтвора се потапя в калциева баня/ вода – калций -5 %/. И задължително трябва да се потопят в студена вода за да се измие вкуса от калция и да се спре процеса на желиране.

Основните продуктите трябва да са без никакво садържание на калций, тъй като ще предодвратят по нататъчната сферификация.

 

Риверсна Замразена сферификацияПрепоръчителна е за по течни консистенций. Подходяща е за направата на алкохолни и кисели течности. Прибавя се калций към основната смес, след което се замразява предварително оформена в малки полусфери. Замразените вече полусфери се потапят в алгинатна баня/ вода-алгинат 5 %/. След това трябва да се измие във водна баня, за да се отстрани вкуса на алгината.